Een tweede huis kopen: waar ga ik naartoe?

Het lijkt je heerlijk om in je eigen vakantiehuis te overwinteren aan de Middellandse-Zee. Waar in dit warme gebied ga je dan naartoe? Welk land past bij jou, welke cultuur spreekt je het meeste aan en hoe ver weg wil je gaan? Al deze vragen worden in dit artikel beantwoord, waar we drie landen bespreken waar jij een vakantiehuis kunt kopen.

Spanje: dé plek om te ontspannen

Spanje is een prachtig land met heel veel verschillende gebieden die zich perfect lenen voor een vakantiehuis. Eén van de meest populaire gebieden is Andalusië, waar onder andere de Costa del Sol te vinden is. Om te bepalen welk gebied het beste bij je past, kun je het beste een makelaar inschakelen. Een huis kopen in Spanje bij Villa Nova is dé manier; zij weten alles van de Spaanse huizenmarkt, de regelgeving en welke documenten je allemaal nodig hebt. Ze spreken natuurlijk perfect de taal, weten precies welke plaatsen in Spanje geschikt zijn voor een vakantiewoning én richting de woning ook nog eens voor je in. Of je nu kiest voor het luxueuze Marbella, de stranden van de Costa del Sol of de klassieke witte huisjes van La Cala de Mijas – Spanje heeft voor iedereen een thuis!

Wijnen in Frankrijk

Frankrijk; het bourgondische leven! Wie houdt van lange avonden samen genieten van een lekker diner, met bijpassende wijn, zit in Frankrijk goed. Buiten een goede keuken, zijn er nog een aantal andere voordelen aan het kopen van een tweede huis in Frankrijk. Zo ligt het dicht bij Nederland, wat je de mogelijkheid geeft om familie op bezoek te vragen of regelmatig op en neer te rijden. Dan is er nog de cultuur, die rijk is aan geschiedenis, kunst en literatuur. De Fransen zijn heel beleefd en zullen je niet zo snel direct benaderen; dat is écht onderdeel van hun manier van leven. Verder heeft Frankrijk een hoop verschillende elementen, zoals een cultureel en bruisend stadsleven in en om Parijs, maar ook het leven op het platteland, waar je wakker wordt tussen wijngaarden en lavendelvelden. 

De romantiek van Italië

Ah, Italië! Het land van romantiek, pasta’s en heerlijke zomeravonden. In Italië is het bijna het hele jaar door mooi weer, met name in Zuid-Italië zul je genieten van zachte winters. Het land heeft een prachtige natuur te bieden; zo kun je tijdens je wandelingen watervallen tegenkomen en grotten bezoeken of naar Romeinse ruïnes gaan, zoals die van Pompeii. Italianen weten hoe ze van het leven moeten genieten en zullen niet zo snel een extra ijsje tijdens de zomers afslaan om op de lijn te letten. Daarnaast is er in de grotere steden altijd wat te beleven, zijn zaken als openbaar vervoer goed geregeld en ben je van harte welkom; hoe meer zielen, hoe meer vreugd!