Groupage transport: efficiënter en lagere kosten

De consument wil graag continu zijn favoriete artikelen op voorraad aantreffen in de winkels. Daarom zijn efficiënte logistieke processen van groot belang. Hiervoor zijn de juiste vervoermiddelen nodig en transportbedrijven met werknemers die de juiste expertise hebben. Door transport efficiënt te organiseren via groupage transport, blijven ook de transportprijzen voor de kleinere bedrijven beperkt.

Wat is groupage vervoer?

Kleine bedrijven willen kleinere ladingen laten vervoeren dan grote ondernemingen. Transportbedrijven kunnen diverse kleine ladingen combineren en als één grote lading verzenden. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van een container. Het is duidelijk dat de kosten voor dit zogeheten groupage transport aantrekkelijker zijn. Groupage wordt toegepast in het wegtransport, maar ook bij lucht- en zeetransport, en leidt tot een minder grote impact op het milieu.

FMCG transport van producten met een snelle omloop

Consumenten moeten altijd kunnen rekenen op voldoende voorraden in de winkels, ook van verse producten. Hierbij is FMCG transport van belang. Deze term staat voor Fast Moving Consumer Goods, oftewel consumptiegoederen met een hoge omloopsnelheid. Het gaat hier om het transport van consumentenproducten die iedereen dagelijks gebruikt. Niet alleen om verse producten, eten en drinken, maar ook om artikelen als tandpasta, toiletpapier en wasmiddel. Deze producten hebben een snelle omloop en ook het vervoer moet dus snel verzorgd worden.

Transport efficiënt en milieubewust regelen

Er zijn in Nederland talloze bedrijven die logistieke diensten bieden. Raben Netherlands is een specialist in nationaal en internationaal groupage transport en FMCG transport. Deze onderneming verzorgt een snel, duurzaam en veilig transport van food en non-foodartikelen. Ook voor producten met een snelle omloop en gekoeld transport van koelverse producten heeft dit bedrijf altijd de juiste aanpak. Deze logistieke specialist zoekt bovendien zoveel mogelijk naar milieubewuste oplossingen voor het transport.